Ekonomi

Credit Agricole 1. çeyrek net kârı %55 artarak rakiplerini geride bıraktı

Fransa’nın borsada işlem gören en büyük ikinci bankası olan Credit Agricole SA, ilk çeyrek net kârının geçen yılın aynı dönemine kıyasla %55 oranında arttığını açıkladı. Bankanın kurumsal ve yatırım bankacılığı satışları rakiplerinin satışlarını önemli ölçüde aştı.

Cuma günü açıklanan etkileyici kâr artışı ile bankanın net kârı 1,9 milyar avroya (2,04 milyar dolar) ulaşarak 1,48 milyar avroluk ortalama analist tahminini aştı. Bankanın satışları da %11’lik bir artışla 6,81 milyar Euro’ya ulaşarak analistlerin 6,47 milyar Euro’luk beklentisinin üzerinde gerçekleşti.

Credit Agricole’ün risk maliyeti, yani batık kredileri karşılamak için ayrılan fonlar, 400 milyon avro ile öngörülenin 105 milyon avro altında gerçekleşti. Bu olumlu sonuç, ilk çeyrekte beklentileri büyük ölçüde aşan Avrupa bankacılık sektörünün genel performansını yansıtmaktadır. Sektör, faiz oranlarındaki yükselişten faydalanarak hisselerinin son yılların en yüksek seviyelerine çıkmasına katkıda bulundu.

Genel gelir artışına rağmen Credit Agricole, Fransa’daki perakende satışlarının %1,8 gibi mütevazı bir oranda arttığını ve net faiz marjının sabit kaldığını belirtti. Credit Agricole’un da aralarında bulunduğu Fransız bankaları, mevduatlara yapılan daha yüksek ödemeler ve marjları sıkıştıran sıkı düzenlenmiş bir ipotek piyasası nedeniyle faiz artışlarından bazı uluslararası emsalleri kadar kazançlı çıkamadı. Analistler, faiz oranları düştüğünde bu bankaların daha iyi performans gösterebileceğini belirtiyor.

Toplam 39 bölgesel bankanın kontrolü altında olan banka, 2025 mali hedeflerine planlanandan önce, muhtemelen 2024 yılına kadar ulaşacağına inandığını ifade etti. Bu hedefler arasında yıllık 6 milyar avronun üzerinde net gelir ve %12’yi aşan maddi özkaynak getirisi yer alıyor.

Bankanın toplam gelirinin dörtte birini oluşturan kurumsal ve yatırım bankacılığı sektöründe Credit Agricole, bir önceki yıla göre %4’lük bir gelir artışı bildirdi.

3. parti reklam. Investing.com’un sunduğu veya önerdiği bir teklif değildir. Feragat detaylarına buradan bakın veya reklamları kaldırın

Bu artış, nakit yönetimi ve kurumsal kaldıraçlı finansmandaki güçlü performanstan kaynaklandı. Öte yandan, sabit gelir, döviz ve emtia (FICC) ticaretinden elde edilen gelir %3 oranında azaldı.

Bu sonuç Wall Street bankalarının performansıyla tutarlıydı ve %20’lik bir düşüş yaşayan Fransız rakibi BNP Paribas’tan daha iyiydi. Benzer şekilde, Societe Generale de Cuma günü sabit gelir ve döviz satışlarında %17’lik bir düşüş bildirdi.

Banka aynı zamanda Avrupa’nın en büyük fon yöneticisi olan Amundi’yi de yönetiyor ve varlık yönetimi ve varlık hizmeti işletmelerindeki ayak izini genişletiyor.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

haber-dulkadiroglu.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu